top of page

OM OSS BAKOM LANDSBYGDSDRÖM

Tre passionerade
landsbygdsälskare

 

Vi bakom Landsbygdsdröm

En skrivande byggnadsvårdare, en multiarbetande journalist och en fotograferande grafisk designer. Det är vi som står bakom Landsbygdsdröm. Det som förenar oss är vår kärlek till landsbygden. 

För oss är landsbygden och ett liv på landet ett liv där allt är möjligt, oavsett vad man vill göra. Och det är det vi vill visa med vårt koncept - Landsbygdsdröm.

Portratt_Jennifer.jpg
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

Jennifer Erlandsson

Kroniskt nyfiken journalist och företagare. I hennes CV finns allt från livereporter på Sveriges Radio och SVT, tidningsreporter på såväl Göteborgs-Posten som Barometern, inslagsproducent på Bonde söker fru, föreläsare inom sociala medier och webb- och interaktivitetsredaktör på Andra Avenyn som under sin tid var SVTs största enskilda sajt.

 

De senaste åren har hon gått mer mot marknadsföring, även om hon hobbygräver ibland. Hon är bland annat en av två som tagit fram succélandsbygdskonceptet Lev din dröm FBG i Falkenberg som fått stor medial uppmärksamhet och som inspirerat över 25 kommuner till samma arbete. 

 

Jennifer är född och uppvuxen i Göteborg, men hittade sin inre lantis på Öland 2010 och är sedan dess en obotlig landsbygdsambassadör. Nu bor hon på en gård i Slöinge utanför Falkenberg med sin dotter, en skock höns, ett gäng islandshästar och lever sin landsbygdsdröm varje dag. 

Robert Danielsson

Ödehusgurun som har en förkärlek för det vackra. Robert är i 

grunden civilekonom som blev byggnadsvårdare och byggprojektledare. Sedan 20 år jobbar han med förvaltning och restaurering av kulturmiljöer, på Riksantikvarieämbetet, Kungliga Vitterhetsakademien och på senare år med att restaurera kyrkomiljöer. Utöver det skriver han om byggnadsvård, bland annat i Gård & Torp och är länsombud för Svenska Byggnadsvårdsföreningen. 

 

Sedan ett par år har han tagit parti för Sveriges alla vackra ödehus och bland annat skrivit böcker i ämnet. I en rad projekt från Skåne till Norrbotten har han följt husens resa från ruckel till pärla. Boken har utvecklats från Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus!”, kunskaps- och inspirationskällan med i dagsläget över 20 000 entusiastiska medlemmar som engagerat sig i detta försummade kulturarv. Ödehuspassionen har gjort honom till en populär och efterfrågad föreläsare runt om i landet.

 

Robert är i grunden småläninng, men bor motvilligt i Stockholm. Han drömmer om ett liv på landet i sitt 1700-talstorp där han idag praktiserar byggvårdstekniker.

Robert blev utsedd till Årets Landsbygdsutvecklare 2022.

4V0A6892_edited.jpg
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
4V0A6810_edited.jpg
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

Theresia Sandahl

Theresia är 25-åringen från Vetlanda som alltid älskat bildformen och att fånga en känsla på bild. 

 

Theresias fotointresse väcktes redan som 8-åring när hon fick sin första kamera. Hon har gjort professionella fotouppdrag sedan hon var 16 år och sen dess har intresset för bild och form har hållt i sig. Utbildad grafisk designer sen tre år tillbaka och har sen dess jobbat med sociala medier och digital kommunikation på bland annat mediabyrå.

Idag driver hon eget företag inom grafisk form, design och foto och är den i Landsbygdsdröm som ser till att våra äventyr hamnar på bild, sköter våra sociala konton och hjälper till bakom filmkameran. 

Theresia blev utsedd till Årets Unga Landsbyggare 2022.

Vår viktigaste medarbetare - DU 

Du är också en del av Landsbygdsdröm - om du vill.

Vi kallar det Landsbygdsambassadör, och vi behöver dig!

Vi söker alltid efter dig som vill hjälpa oss på något sätt, runt om i Sverige. Kanske kan du ge oss kontaktuppgifter till någon som äger ett ödehus, kanske vill du tipsa oss om ett fantastiskt lantligt, inspirerande och innovativt företag som vi bara MÅSTE besöka? Kanske kan du bidra med din bild av #landsbygdslyx eller rent av en liten film från det som är #minlandsbygdsdröm?

Tillsammans med dig skapar vi Landsbygdsdröm - välkommen att bli en del av oss!

bottom of page