top of page

Wow vilken första vecka - nu behöver vi er hjälp!

Hörrni, ni anar inte vad ni gjort oss glada de senaste dagarna sedan vår premiär! Inte bara för alla fina ord ni skickar oss - utan också för att det fullkomligt väller in intresseanmälningar kring att flytta till landet - HELA landet!


Via Landsbydgsdröms hemsida kan intresserade personer anmäla sitt intresse att flytta till landet och rädda ett tomt hus. Vi hade en förhoppning om att få svar, men när vi nu närmar oss 3 000 och sisådär 60 nya om dagen, blir vi nästan lite rörda <3


Låt oss bjuda på lite statistik:


De flesta av er som skickat in…

… bor i Stockholm.

… är ett par eller en liten familj.

… är mellan 25-35 år.

… har antingen inga barn, eller småbarn.

… är egenföretagare, eller har många gånger bra utbildning och en attraktiv kompetens.

… har yrken som sjuksköterska, lärare, snickare, läkare, friskvård och programmerare.

… vill främst bo i Uppland, Småland, Dalarna och Halland.


Och - ni skriver sådana fantastiska texter kring vilket liv ni vill leva på landet och varför. Vi blir nästan rusigt lyckliga när vi läser. Ni är dröminvånare för vilken landsbygdskommun som helst!


Till detta lägger vi också det faktum att vi har 65 intressenter som anmält intresse för huset som presenterades i programmet om Bråbygden - för oss är detta magiskt och långt över vad vi vågade hoppas när det gäller gensvar!


Så vad gör vi nu åt detta?

Förutom att vi klipper kommande landsbygdsdrömmar, ringer fastighetsägare och försöker planera framåt så försöker vi nu knyta kontakter med alla de kommuner, föreningar och initiativ som har inventerat, ska inventera eller just nu inventerar tomma hus för att se om vi kan få till samarbeten. För vi har så många personer som drömmer om ett liv på landet och vi borde kunna få till ett bättre samarbete kring detta!


Vi har redan kontakt med en del, men vet att det pågår inventeringar på fler platser. Så tipsa oss gärna! Skicka ett mejl till robert@landsbygdsdrom.se och skicka med kontaktuppgifter till någon i det aktuella projektet så tar vi kontakt!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page