top of page

Vill du också leva din landsbygdsdröm?

Uppdaterat: 19 apr. 2020

Redan innan vi lanserat Landsbygdsdröm har vi över 1600 personer som anmält sitt intresse att rädda ett ödehus och bosätta sig på landet. 

Det är också den vägen du som intressent måste gå. Du hittar anmälningsformuläret här - men läs först vidare för att se om detta är något för dig!Vårt arbete bygger mycket på det personliga mötet, målet och viljan, och det ska bli rätt på många sätt. Att sälja och ta över ett ödehus genom oss, görs med en tydlig vilja att hitta rätt person och hus från båda sidor. När du fyller i ditt intresse är det viktigt att du är så omfattande och ärlig du kan. När vi ska förmedla ett hus kommer vi, utifrån säljarens önskemål, välja ut ett antal personer som stämmer bäst överens för huset från vår lista. Ett antal personer kommer kallas till visning av huset, och för att garantera att du är seriös kommer vi ta ut en mindre avgift (500 kronor) när du kallas till din första visning. Detta är en engångsavgift och betalas bara vid din första visning, även om du kallas till flera. Bland de som sedan anger att de är fortsatt intresserade, kommer husägaren välja vem som ska få ta över huset, det handlar alltså inte om högst budande.

Då backar vi från Landsbygdsdröm och låter köpare och säljare göra upp affären, ofta i samråd med en mäklare som hjälper till med formalia.Du ska också veta att husen är inte gratis. De kostar ofta betydligt mindre än hus i bättre skick, ibland bara en symbolisk summa, men priset bestäms av säljaren, dels av läge, eventuell mark och andra faktorer.

 Det är säljaren som bestämmer priset

Alla hus är statusbesiktigade och säljes med friskrivningsklausul. Statusbesiktningen ger information om hur mycket arbete som behöver göras med huset, men med de här objekten är det ofrånkomligt att det finns skador som man inte ser hela omfattningen på. Det innebär att besiktningen enbart ska ses som ett stöd, inte ett facit. Det innebär också att husen säljs med friskrivningsklausul vilket innebär att köpet inte går att häva eller att hävda dolda fel. För säljarens trygghet har hen rätt till återköp vid eventuell försäljning (till aktuellt marknadsvärde) och du som köpare förbinder dig att äga huset i minst 2 år.Tycker du fortfarande detta låter intressant? Anmäl dig till listan och ett steg närmare din egen Landsbygdsdröm!Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page