top of page

Småland - Vår första landsbygdsdröm

Uppdaterat: 7 maj 2020

Robert är uppvuxen utanför Kalmar, Theresia är från Vetlanda och Jennifer brukar säga att hennes själ bor på Öland. Att vår första landsbygdsdröm skulle bli SMÅLAND är därför nästan givet. Dessutom är Småland ett av de landskap där väldigt många av våra intresserade ödehusräddare vill hitta sitt framtida hem!

Småland är hem för Astrid Lindgrens magiska berättelser. Det är i de småländska skogarna som Ingvar Kamprad skapade IKEA. Här har vi Gnosjö-anda och i sann småländsk anda har de gamla smålänningarna också byggt några av de vackraste och gedignaste hus vi sett - och många av dem står idag tomma!


”Ett vackert hus med lite mark, gärna snickarglädje, någon ekonomibyggnad och gärna med närhet till sjö” står de i många av våra intresseansökningar från de som vill rädda ett ödehus. Det är för oss lite förvånande, men väldigt väldigt roligt, att så många anger Småland som deras landsbygdsdröm. Vi landade i Bråbygden - i de västra delarna av Oskarshamns kommun, på gränsen till grannkommunen Högsby. Här i en liten by träffar vi en fantastisk husägare som bestämt sig för att han vill se sitt hus få nytt liv. Jennifer börjar i ”byggnadsvårdsskola” hos Robert och får lära sig använda näsan, hon besöker egenföretagaren Mark som flyttat till Bråbygden från Holland och hälsar också på paret Ann och Daniel Harrysson som köpt 14 hus på Blocket och lever sin dröm i den småländska idyllen….


Allt medan Robert besiktar huset och skapar förutsättningar för att ge det nytt liv - kanske till just dig? 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page