top of page

Så fann ödehuset sin nya ägare

Uppdaterat: 18 okt. 2020

För ett tag sedan blev vi kontaktade av Åke och Anita som ville ha hjälp att förmedla sitt ödehus. "Det är i grunden ett vackert och charmigt hus som vi vill ska leva upp igen, vi vill inte att det bara ska stå och förfalla, vi vill se ljus i dess fönster och att huset ska tas om hand." berättade de för oss.


Så i slutet av augusti åkte Robert och jag (Thessan) ner dit för att träffa ägarna samt göra en statusbesiktning och fotografera. Och alltså, det var som att besöka en tidskapsel från förr med välbevarade detaljer, orginal- fönster och dörrar och helt fantastiskt vackra skurgolv. Robert tog med ägarna på en historieberättelse och vi bokade in en visning av huset - där utvalda människor från vår intresselista blivit inbjudna. Visningen hölls i september med ett gäng förväntansfulla spekulanter som tillsammans delade glädje och kunskap med varandra.


Åke och Anita har sedan, med stöd från oss, fått välja ut vilka de vill ska få köpa huset och vilka de vill ha som framtida grannar. En viktig del i det hela, då det måste kännas rätt för ägarna. Ofta ligger det ju en hel historia i de här gamla husen och man är så mån om att det bevaras på rätt sätt.


Så det är med glädje vi nu kan meddela att ödehuset funnit sin nya ägare och att vi kommer få lära känna och hänga med dem (Johan och hans sambo) på deras resa framöver, ni kan också följa deras Instagramkonto här.


Det är så man blir alldeles varm inombords av att få hjälpa till med något sådant här. Både för Åke & Anitas skull, att hjälpa dom, lätta deras samvete och uppfylla deras önskningar om att få se ljus i fönsterna framöver. Men också för Johan och hans sambos skull, som drömt om ett liv utanför storstaden och som nu hittat sitt drömhus. ❤️


Hälsningar Thessan i Landsbygdsdröm!

Comments


bottom of page