top of page

Därför ska du ta hjälp av oss att sälja ditt ödehus.

Landsbygdsdröm är något nytt, ett annorlunda sätt att matcha ihop säljare och köpare. Vi är inga mäklare, vi står inte för det traditionella sättet att med högsta pris som syfte, få hus sålda. Vi tror på något annat, nämligen att säljaren får bestämma vem som ska få köpa huset. Och vore det inte rimligt om det är en släktgård att veta vem som köper huset och vad de kommer göra med det?

En normal mäklartjänst säljer ofta de bedagade husen som rivningsobjekt där husen oftast ses som en belastning istället för tillgång. Och vem vill sälja sitt hus om det riskerar att rivas? Vad vi gör, är att göra en rättvis bedömning av husets skick. För vi kan gamla hus och vilka fel som kan uppstå.

En normal besiktning vid överlåtelser brukar innehålla så många reservationer från besiktningsmannen att det inte längre ger någon trygghet. Det finns heller ingen garanti att besiktningen tar hänsyn till husets byggnadssätt och kulturhistoria. Det kan innebära att ett gammalt hus får en oförtjänt rivningsstämpel. Som att T-Forden ställa samma krav på krocksäkerhet som en ny Volvo. Vår statusbesiktning utgår från byggnadshistorien och kunskapen bygger på lång erfarenhet av gamla hus.

Vad vi gör efter besiktningen är att hitta matchning i det över 3000 personer stora register av människor som vill hitta ett ruckel att rädda, där skicket kanske inte det som är viktigast utan husets karaktär och ålder. Som ser T-Fordens skönhet och vill bevara den, som ett veteranhus istället för veteranbil. De 3000 personerna har skrivit om sina drömmar och visioner vilket vi presenterar för husägaren som själv avgör vilka som får komma på visning. På plats visar vi sedan huset och dess karaktär och skick för intressenterna.

När de sedan har hittat varandra så träder vi tillbaka och parterna gör upp i en privat fastighetsaffär. Om någon av parterna känner för det, har vi fastighetsmäklare som kan gå in och hjälpa till en extrakostnad. Vi tror nämligen på "klicket" som uppstår när det känns rätt, även när det gäller hus.


Vi som gör detta gör detta med kärlek till landsbygden och gamla hus och vi tror på människans egna förmåga att hitta varandra med hjärtat, inte med plånboken <3


Comments


bottom of page