top of page

Falkenberg - platsen där allt började

Uppdaterat: 7 sep. 2020

Landsbygdsdröms historia börjar i Falkenberg. Det var där, genom husinventeringsprojektet Lev din dröm, som embryot till det som idag är Landsbygdsdröm föddes. Nu återvänder vi till mellersta Halland och kollar hur det gått i kölvattnet av projektet, som inspirerat minst 30 kommuner till samma arbete. Lev din dröm lever dessutom fortfarande efter tre år, men nu i ett unikt samarbete mellan Falkenberg och grannkommunen Hylte - hur fungerar det?


Vi kommer också att besöka Emilia, som satte ödehusrörelsen på kartan när hon köpte ett ödehus för 35 000 kronor hösten 2018. Klippet om hennes husköp är ett av de mest tittade på SVT Play och var kanske starten för ödehusrörelsen i media.


Vi kommer att möta fantastiska entreprenörer, som visar att livet på landet är obegränsade möjligheter för den som har en dröm. Kan man vara totalt klimatsmart när man bor på landet? Kan man rädda ett hus som ensamstående mamma? Och vad lockar en av våra kända tv-kockar att bo på landet när hon kunde drivit lyxkrog i Stockholm?

Vi får också träffa familjen som räddade ett ödehus - men som själva menar att huset räddade dem... Det ni!


I teamet bakom Landsbygdsdröm har arbetet börjat ge oanade konsekvenser - och när Robert kommer på besök har han sönder Jennifers hus…


Å givetvis har vi SÅKLART ett fantastiskt hus som ska få nytt liv - om inte Robert köper det själv... ;)


Ni hör - massor av intressant och lite till! Missa inte Landsbygdsdrömmen om Falkenberg och Hylte!


Comentários


bottom of page