top of page

ÖDEHUSRÄDDARE ÅRETS LANDBSYGDSUTVECKLARE

PRESSMEDDELANDE 2021 11 24 : Ödehusens förste beskyddare, Robert Danielsson, får utmärkelsen "Årets Landsbygdsutvecklare 2021" av Hela Sverige Ska Leva för sitt arbete med att rädda ödehus över hela Sverige.

Det började 2016 med att Robert startade Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus”

– en mötesplats för de som vill rädda gamla byggnader och göra dem till bostäder igen.

Idag har gruppen över 30 000 medlemmar och Robert har satsat helhjärtat på ödehusen genom bolaget Landsbygdsdröm.

– Det finns så många eldsjälar i hela landet som verkar för en levande landsbygd. Jag är ödmjukt tacksam för priset. Men de verkliga hjältarna är alla de som vågar göra resan att flytta ut på landsbygden och rädda ett ödehus.


Idag jobbar han tillsammans med Jennifer Erlandsson och Theresia Sandahl i Landsbygdsdröm för att ödehusen ska göra ny tjänst i klimatomställningens spår. Tillsammans vill trion visa hur ett liv på landsbygden kan vara både härligt, hållbart och klimatsmart.

– Husen är ofta byggda med genuina och hållbara material som går att reparera och som gör litet klimatavtryck förklarar Robert.

Landsbygdsdröm samarbetar både med kommuner och regioner, men producerar också en egen serie på YouTube och arbetet har fått mycket uppmärksamhet i media. Idag har bolaget 6 000 personer som letar ödehus över hela Sverige. Målet är nu att skala upp verksamheten och vara en kraft i omställningen tillsammans med andra som delar samma mål och vill vara en del i arbetet.

– Vi har byggt upp stor erfarenhet och vet precis vad vi vill göra. Vårt arbete behövs verkligen,

många lokala grupper och kommuner gör samma sak och det är här som vi kan hjälpa fler att göra omställningen.


För mer information, pressbilder mm, kontakta Landsbygdsdröm min@landsbygdsdrom.nuתגובות


bottom of page