Vi är ett litet gäng som möttes av en slump. Vi har olika kompetenser och bakgrund - det som förenar oss är kärleken till landsbygden. Vi tröttnade på 

att höra om allt negativt om platserna vi älskar, lever på och brinner för och bestämde oss för att göra något åt det.

Resultatet är Landsbygdsdröm.

Det är egentligen ganska enkelt. Det är bostadsbrist i i stort sett hela Sverige. De allra flesta kommuner skriker efter fler invånare för att öka klirret i kommunkassan för att i sin tur klara sitt välfärdsuppdrag. Vi ser en trend att allt fler faktiskt tittar åt landet, åt enskilda gårdar, eller villor i mindre samhällen.

Sen så är det ödehusen. De som står i 10 000-tals överallt på vår landsbygd, i mindre orter, som rester på avstyckade gårdar. Flera har stått i hundratals år och är fortfarande fullt räddningsbara, till och med nästan beboeliga som de står just nu. Men de förfaller i det tysta. Samtidigt är det svårt att bygga nytt på landsbygden. Media rapporterar om landsbygden som den avfolkade, den döende... Om butiker och företag som flyttar, om försämrad service, släckta gatlampor och nerläggningshotade skolor. Vem vill bo på en sådan plats och vilket varumärke skapar det...?

Vi lever i en tid där vi behöver tänka mer hållbart.
Både ekonomiskt, socialt och ekologiskt.Det som är beskrivet här ovan är absolut inte hållbart. Inte på något sätt.

Vi behöver få fler att bo på landet, vi behöver ta till vara på det som redan är byggt, starkt och vackert. Öka självförsörjningen, hållbarheten i våra liv. Vi behöver vända bilden av landsbygden, från en avfolkningsbygd till en plats för möjligheter.

Kanske är det ett hopplöst jobb vi vill göra, men vi tror inte det.

Oavsett är vi beredda att försöka.

VI VILL VÄNDA BILDEN AV LANDSBYGDEN

OM LANDSBYGDSDRÖM

Landsbygdsdröm © är ett koncept som produceras av Landsbygdsdröm AB. 

Vi brinner för landsbygdskommunikation och grundades 2020.

Företaget har sitt säte i Falkenberg.

KONTAKTUPPGIFTER

min@landsbygdsdrom.se

070 914 87 04

Falkenberg, Hallands län

SENAST PÅ YOUTUBE

© 2020 LANDSBYGDSDRÖM

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Vit YouTube Ikon