VI VILL SE ÖDEHUSEN FÅ NYTT LIV

Vem har inte någon gång fascinerats av ett gammalt hus? Kanske för att det ser ut som ett spökhus, kanske för att det är fantastiskt vackert?


En del av oss har kanske, precis som vi, drömt om att att ge huset en andra chans och åter skapa nytt liv. För det är precis det vi vill göra.

Många av dessa 10 000-tals hus har redan stått i
100-tals år och väntar bara på att någon ska väcka dem ur sin törnrosasömn och ge dem ett nytt liv. De är byggda för att stå och skulle mycket väl kunna fungera som hem även idag, med en varsam modernisering.

 

Att ta till vara på tomma hus är både hållbart, ekonomiskt och spännande. Om vi lyckas få fler att bosätta sig i husen, ökar skatteunderlagen och därmed också möjligheten att förbättra servicen i kommunen. Vi tror att det kan leda till en mer levande landsbygd.

 

Men hur vet man om ett gammalt hus går att rädda? Vad ska man tänka på? Hur renoverar jag det smart? Och mest av allt - hur får man tag i den som äger det?

 

Allt detta är sådant som vi tänker fördjupa oss i. Med ödehusens räddare nummer ett, Robert Danielsson, i spetsen gräver vi oss in i fasaden, kollar fönster och sniffar oss till både historien om huset, dess skick och hur det ska kunna få nytt liv!

 

 Ni hänger väl med?

Bildpuff.jpg
Bildpuff2.jpg
Bildpuff34.jpg