top of page
hh.png

Vi välkomnar er till innersta Småland - till trakterna som gett liv åt många av Astrid Lindgrens fantastiska berättelser. Till bygder som förutom Astrid Lindgren fött fantastiska personer, initiativ och företag som IKEA. Och inte minst finns här 100-tals magiska tomma hus.

Småland ligger oss alla tre lite extra varmt om hjärtat. Robert kommer ifrån Trekanten utanför Kalmar, Theresia är född och uppvuxen i Vetlanda och Jennifer fann sin inre lantis på Öland. Ni förstår - Småland är heligt för oss och en logisk start!

 

Historien om Bockara är alltså det första vi gör när vi prövar vårt format. Här träffar vi husägaren Mikael vars hus blir det första ödehus som Jennifer besöker i sin ”ödehus-skola”. Hur ska det lukta om huset är friskt? Vad är bra saker att kolla på för att avgöra om huset är lätt eller svårt att rädda?

Vi möter också Mark som flyttat till Kristdala från Holland och driver eget företag. Han tycker han bor på världens bästa plats och har att göra i två år framöver. Vi besöker också Ann och Daniel som hittade 14 hus i en ”Bullerbyn”-liknande, magisk sjönära fastighet på Blocket och kunde inte stå emot ett köp. Där hyr de ut hus till storstadsbor och lever sin dröm.

Och inte minst - vem ska få ta hand om Mikaels vackra hus som stått i 300 år och väntar på att väckas ur sin Törnrosa sömn?

Är du intresserad av Mikaels hus? 

Bråbygden i Småland - vår första Landsbygdsdröm

VÄLKOMMEN ATT SE LANDSBYGDSDRÖMMEN OM BRÅBYGDEN

VI ÄR MED OCH STÖTTAR LANDSBYGDSDRÖM - BRÅBYGDEN:

OSKARSHAMN_bla_rekt.png
Oskarshamnkommun.png
OAC.png
Fler bilder

MER OM MIKAELS HUS

Mitt i Småland, bara 15 minuter från Oskarshamn ligger detta ödehus med anor från 1700-talets andra hälft, med påbyggnad under mitten av 1800-talet. Det ligger vackert i en gammal oskiftad by intill en sjö med bade bad och fiske. Tidslagren är få och har alla originaldetaljer kvar. Huset har inte bebotts på 50 år men hela tiden setts efter och har haft ett tätt tak vilket gör huset synnerligen välbevarat.

bottom of page